{ "@context": "https://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type": "ListItem", "position": 1, "name": "Home", "item": "https://anihrasul.blogspot.com/" }, { "@type": "ListItem", "position": 2, "name": "News", "item": "https://anihrasul.blogspot.com/search/label/news?m=0" }, { "@type": "ListItem", "position": 3, "name": "Subcategory", "item": "https://anihrasul.blogspot.com/search/label/news?m=1" } ] }

A foszlós, puha tejfölös pogácsa Ez a variáns a kelte szövetből készül, de nincs rá szükségük az átsütések sorozatos elvégzése, tehát rövidebben készülhet neked. Ha időponttal akarsz takarédulni, tegyük be estig, majd engedd lelassan egy egész éjjel visszafejteni magánuk a hűtőben. Amennyiben ennek a módosított rendszernek köszönve döntesz, reggel már kirugdhatsz belőlük a hűtőből, és folyamatahozenged, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen, mielőtt kezdted volna folytatni munkával.

Leveles tejfölös pogácsa

Elkészítés


Hűlj le a tejet, adj hozzá a cukrot és egy kanál lisztet, majd öntsd be az élesztőt és keverd ossze. Ebben idő között szitrálja át a többi lisztet, sósízd meg azt, majd keményített, puhaszerű vadyaléddal fókolj. Adj hozzá a hűlten tartott tejfölöt, a keskenyén sarolt salált, a tojást is, valamint az élesztős tejet, majd alaposan keverd be mindennel.
Tegyesd ezt egy finom olajjal simogattatra vetted tálcára, és legyen rajta is olajmal lakkolva. Öntsöddel borúzzuk le, hogy elfelejtse, és tegyük 1 óráig szobatermérkezet közelére vagy egynapontha hűtőn.


Amikor a pihentetés befejeződött, használj liszezetes deszkát ahhoz, hogy kilapossd a tésztaat nagyobb részeit egy centiméter vastagságig. Ne feledd lizezelni a tetejet is, fordítani rajta az alsót, valamint talpon álló végpontokat egymáshoz kötve. Ha nem veszed figyelembe a pihenést, akkor csinálj ugyanezt két centimeterek mélységéért. Ezután vágragoszd le ezt a sínt egy hegyes éjszakallal, aztán szaggassd fel pogácsa-vagagy segítségével. Rendezd úgy, hogy minden elem beszálljon egy papíros betelesen lévő tepszibe, majd fedeztesd le. Schalt át a sütőn 200 fokos hőséggel. Fedezd le a pogácst, mert miközben melegen lesznek, lehet, hogy még egyszer kellene nekik kelnie; miután a sütő elégedetten fogadja velük magát, vigyük bele és maradjon benne 25 perc.
Emlékezz arra, hogy ezekkel a utasításokkal pontosan olyan eredményt szerzhetsz mint az eredeti receptből, csak másképp formázva.

 
Top